Choose Again cirkels

In Utrecht en online 

Wat is een Choose Again cirkel?
Het doel van een Choose Again cirkel is om je natuurlijke staat van innerlijke vrede, vreugde en vrijheid (weer) te ervaren door de innerlijke barrières die je ertegen opgeworpen hebt, op te sporen en los te laten.

Deze groepsessies worden geleid door een facilitator die de Zes Stappen naar vrijheid gebruikt om naar de oorzaak van ongewenste denk- en gedragspatronen te gaan. Of je nu je eigen issues inbrengt, of gewoon aanwezig bent bij anderen terwijl zij een proces doen – deze sessies bieden heling voor iedereen. Meedoen aan een Cirkel is ideaal als je praktisch wilt oefenen met de Zes Stappen.

De Zes Stappen naar vrijheid is een eenvoudig, pragmatisch en effectief proces, ontworpen door Diederik Wolsak. De Zes Stappen kunnen worden gebruikt om terug te keren naar een staat van vrede bij letterlijk elke trigger, en wanneer ze regelmatig worden beoefend, kunnen ze je leven veranderen. Bekijk dit filmpje waarin Diederik de zes stappen introduceert of lees zijn boek “Choose Again” waarin het Zes Stappen proces volledig beschreven staat.

Gedachtegoed
De ‘onderleggers’ van Choose Again en de Zes Stappen naar Vrijheid zijn spirituele leringen van oa. Rumi, Hafiz, Eckhart Tolle en Een Cursus in Wonderen. Allemaal leren ze dezelfde boodschap: wie ik denk dat ik ben, is slechts een setje overtuigingen: het ego. Deze kernovertuigingen vormen hindernissen die we voor onze werkelijke aard hebben opgeworpen en kun je zien als onze ‘verborgen bestuurders’; ze bepalen ons gedrag en onze beslissingen, maar vaak (meestal) zijn we ons er niet bewust van. Terwijl ze onze dagelijkse gemoedstoestand behoorlijk beinvloeden. Maar we hebben ze zelf bedacht! Wie we in werkelijkheid zijn is pure onschuld en liefde. Dat is nooit weggeweest, maar we zijn het alleen vergeten. Met het Zes Stappen proces leren we zien dat onze overtuigingen niet de absolute waarheid is. Dat is het vertrekpunt van het ervaren van een nieuw gevoel van vrijheid en innerlijke rust. Ook voor jou, als je wilt. Hoe succesvol het er van buiten ook uitziet, vaak is er (veel) ruimte voor vreugde in ieders leven.

Hoe verloopt een cirkel?
Een cirkel duurt meestal 2 à 2,5 uur. Het begint met een check-in en het lezen van een inspirerende (korte) tekst die de facilitator heeft gekozen. Na het lezen volgt een korte meditatie in stilte, waarbij de tekst wordt overwogen en eventuele innerlijke reacties naar boven komen. De cirkelfacilitator opent vervolgens de cirkel voor de deelnemers en checkt of ze reacties op de tekst hebben, of dat er triggers of kwesties zijn waar ze naar willen kijken.

Het verdere verloop van een cirkel hangt af van de deelnemers en wat ze willen inbrengen. Deelnemers die een trigger in de cirkel inbrengen, worden door de facilitator begeleid om de onderliggende oorzaken van de situatie te vinden, met behulp van het Zes Stappen-proces. Over het algemeen proberen we bij Choose Again cirkels gericht te houden op het processen van triggers, in plaats van op discussie. Toch is de cirkel ook een gelegenheid om vragen en twijfels over dit werk te verhelderen en inzichten en inspiratie te verzamelen van anderen in de cirkel.

Welke issues kan ik in de cirkel inbrengen?
Elke kwestie of vraag is welkom in de kring. Of het nu een kleine irritatie is die optrad onderweg naar de cirkel, of als je je in een erg uitdagende situatie bevindt – de facilitator zal je uitnodigen om het probleem te onderzoeken met behulp van het Zes Stappen-proces om de oorzaak van de trigger te vinden. Wat we ook in de cirkel ontdekken, is dat onze belangrijkste negatieve overtuigingen opmerkelijk veel op elkaar lijken. En ook de heling van deze overtuigingen wordt diep gedeeld. In de cirkel ondersteunen we elkaar om diep gewortelde overtuigingen los te laten, door als spiegels voor elkaar te fungeren en elkaar te herinneren aan onze natuurlijke aard van heelheid en compleetheid.

Wat als ik geen proces krijg of als ik niet wil processen?
Meestal krijgt niet iedereen de kans om een proces te doen tijdens een cirkel. Maar toch hebben alle aanwezigen er baat bij om getuige te zijn van de heling die in een cirkel plaatsvindt. Het proces van andere mensen is verrassend vaak het proces is van jezelf.  ​

Wanneer en waar?

Live Cirkels in de Theekoepel van het Landhuis in de Stad (Utrecht) Online Cirkels via Zoom
Woensdag van 10:00-12:30 uur (inloop 9:45 uur met koffie en thee) Maandag van 19:15-21.:30 uur
7 en 21 juni 5 en 19 juni
5 juli 3 juli
Kosten: Deelname aan een losse Cirkel kost EUR 25,- . Je kunt je de eerste keer aanmelden en na de eerste keer telkens een losse cirkel doen of een reeks van vijf keer meedoen (voor EUR 120).
Aanmelden: marieke@mariekewesterhof.nl

Of bel +31 6 22862483