Choose Again Cirkels

Choose Again is een gedachtegoed dat een innerlijk proces aanbiedt om grotere en kleinere moeilijkheden in je leven te ontmantelen waardoor er ruimte ontstaat voor blijdschap, rust en een gevoel van vrijheid. We laten als het ware ons geloof in een oud verhaal – overtuigingen over onszelf en de wereld – los. Relaties en je blik op wereld ga je op een andere manier bezien, wat enorm bevrijdend kan zijn.

De zes stappen naar vrijheid

Binnen Choose Again wordt gewerkt met de Zes Stappen naar vrijheid: een eenvoudig, pragmatisch en effectief proces, ontworpen door Diederik Wolsak (oprichter van Choose Again Society). De Zes Stappen kunnen worden gebruikt om terug te keren naar een staat van vrede bij letterlijk elke trigger, en wanneer ze regelmatig worden beoefend, kunnen ze je leven radicaal veranderen. Bekijk een filmpje met Diederik voor een introductie of lees zijn boek “Choose Again” waarin het Zes Stappen proces volledig beschreven staat.

Het Zes Stappen proces is een “zelfdoe-methode”, maar vooral als je ermee begint kan het helpen om de Zes Stappen onder begeleiding van een facilitator te beoefenen. Ik ben opgeleid als  Choose Again facilitator en begeleid cirkels in Utrecht en online.

Serie van 5 cirkels (live en online) najaar 2023

Meedoen aan een Cirkel is ideaal als je praktisch wilt oefenen met de Zes Stappen. Ik begeleid in een kleine groep (max. 8) mensen die een trigger willen onderzoeken met behulp van het Zes Stappen proces. Of je nu je eigen issues inbrengt, of gewoon aanwezig bent bij anderen terwijl zij een proces doen – deze sessies bieden heling voor iedereen. Vanaf september kan je live in Utrecht, of online via Zoom, deelnemen aan een serie van vijf Cirkels. Kijk hieronder voor tijden, kosten en locatie. Welkom!

'There is no chaos in the world, except the chaos which your mind creates'

Nisargadatta

Gedachtegoed

De ‘onderleggers’ van Choose Again en de Zes Stappen naar Vrijheid zijn spirituele leringen van oa. Rumi, Hafiz, Eckhart Tolle en Een Cursus in Wonderen. Allemaal leren ze dezelfde boodschap: Je bent niet wie je denkt dat je bent. Wie je denkt dat je bent, is slechts een setje overtuigingen: het ego.  Deze kernovertuigingen vormen hindernissen die we voor onze werkelijke aard hebben opgeworpen en kun je zien als onze ‘verborgen bestuurders’; ze bepalen ons gedrag en onze beslissingen, maar vaak (meestal) zijn we ons er niet bewust van. Terwijl ze onze dagelijkse gemoedstoestand behoorlijk beïnvloeden. Maar we hebben ze zelf bedacht! Wie we in werkelijkheid zijn is pure onschuld en liefde. Dat is nooit weggeweest, maar we zijn het alleen vergeten. Met het Zes Stappen proces leren we zien dat onze overtuigingen niet de absolute waarheid zijn. Dat is het vertrekpunt van het ervaren van een nieuw gevoel van vrijheid en innerlijke rust. Ook voor jou, als je wilt. Hoe succesvol het er van buiten ook uitziet, vaak is er (veel) ruimte voor vreugde in ieders leven.

Veel gestelde vragen

Een cirkel duurt meestal 2 à 3 uur. Het begint met een korte meditatie en een check-in. Daarna lezen we een inspirerende (korte) tekst die vaak al inzicht in triggers en overtuigingen geeft. Ik open als facilitator vervolgens de cirkel voor iedereen. Mensen die een trigger in de cirkel inbrengen, worden door mij begeleid om de onderliggende sleutelervaring en daaruit voortvloeiende overtuiging te vinden, met behulp van het Zes Stappen-proces. De kern is het loslaten van de overtuiging door (zelf)vergeving.

Elke kwestie of vraag is welkom in de kring. Of er nu iemand voordrong bij de kassa, of dat je net midden in een scheiding zit– ik zal je als facilitator uitnodigen om het probleem te onderzoeken met behulp van het Zes Stappen-proces om de oorzaak van de trigger te vinden. Wat we ook in de cirkel ontdekken, onze belangrijkste belastende overtuigingen lijken opmerkelijk veel op elkaar. En ook het loslaten van deze overtuigingen wordt diep gedeeld. In de cirkel ondersteunen we elkaar om lang gekoesterde overtuigingen los te laten, door als spiegels voor elkaar te fungeren en elkaar te herinneren aan onze natuurlijke aard van heelheid en compleetheid.

Je bent altijd vrij om wel of geen proces te willen doen. Het kan zijn dat niet iedereen een proces kan doen tijdens een cirkel. Maar toch hebben alle aanwezigen er baat bij om getuige te zijn van de heling die in een cirkel plaatsvindt. Het proces van andere mensen is verrassend vaak het proces van jezelf.

Live Cirkels Online Cirkels
Woensdagochtend: 13 september, 4 oktober, 25 oktober, 15 november, 6 december. Maandagavond 18 september, 9 oktober, 30 oktober, 20 november, 11 december
10:00-12:30 uur.
Welkom vanaf 9:45 uur
19:15 uur-21:30 uur

Deelname

Deelname aan een serie live cirkels: € 150
Deelname aan een serie online cirkels: € 125

Overleg over de kosten is mogelijk. Neem gerust even contact met me op.

Live Cirkels worden gehouden in de Theekoepel van het Landhuis in de Stad (Park Oog in Al 1, Utrecht)

Vorm van deelname

Try-out: Heb je het Zes Stappenproces nog niet eerder onder begeleiding van een facilitator ervaren, dan ben je welkom om het een keer in de cirkel te ervaren als ‘try-out’. Daarna kan je besluiten of je met een serie wilt meedoen.

Serie cirkels

Je kunt in een reeks van 5 meedoen. Deze regelmaat bestendigt en vergemakkelijkt de ervaring van de Zes Stappen in het dagelijks leven. Na de reeks kan je opnieuw bekijken of je verder gaat met een volgende reeks.

Annuleringsregeling

  • Annulering try-out (live of online): bij afzeggen binnen 24 uur blijft de betaalverplichting bestaan.
  • Annulering binnen een reeks (live of online): je kunt éénmalig kostenloos een Cirkel overslaan bij een serie van 5x en deze een andere keer inhalen.
  • Bij deelname van 3 of minder personen gaan de LIVE Cirkels niet door. De Online Cirkels gaan met minder dan 2 personen niet door. Je wordt hier uiterlijk 24 uur van te voren van op de hoogte gesteld.

Wil je meedoen of meer info? Welkom!

Meld je aan of neem contact op met Marieke