Coaching voor mensen en teams

Vind rust, vrijheid, verbinding en ontspanning

Leer voorbij angsten en patronen te kijken

Sta vrijer en ontspannener in werk en leven

Familie opstellingen

Een familie opstelling is een bijzondere manier om patronen zichtbaar te maken die verborgen liggen in ons (onbewuste) familiesysteem. Als je ergens tegenaan loopt in je leven, kan een opstelling je een andere kijk op het probleem geven en ruimte maken om het anders te gaan doen of zien.

Als vraaginbrenger kun je van alles inbrengen: een patroon waar je tegen aanloopt, een moeizame relatie met een ander, met jezelf, binnen je familie, op je werk, etc…

Met behulp van representanten zetten we relaties in de ruimte neer. Zo ontstaat er een zogeheten ‘wetend veld’ waarin patronen en dynamieken zichtbaar worden. Het zien van het beeld geeft vaak al inzicht. Simpele interventies maken vervolgens dat er verbinding gemaakt kan worden met een heilzamere houding, plek en relatie binnen het (familie)systeem. Vaak geeft dit helderheid, ontspanning en ruimte.

Omdat patronen, gevoelens en gedrag vaak universeel herkenbaar zijn, kan er innerlijk ‘mee worden gedaan’ tijdens de opstelling van een ander. Representeren blijkt daarmee ook inzicht gevend en helend te zijn voor eigen vraagstukken.

Ik organiseer regelmatig workshops familie opstellingen (af en toe samen met Nanda Maria de Bruin). Kijk hieronder voor data, locatie en kosten. 

Bij het begeleiden van opstellingen werken we vanuit deze uitgangspunten:

  • Iedereen hoort erbij
  • Ieder draagt zijn eigen lot, leven en verantwoordelijkheid
  • Ieder is heel en compleet, ongeacht wat hem of haar is overkomen
  • Onvoorwaardelijke liefde is de onderstroom in iedere relatie.

"Er is niet alleen bepaald wie onze ouders zijn, maar het zijn ook onze familie en familieleden die bepalen wie wij zijn. Wie dit probeert te ontkennen, is als een boom die zich wil losmaken van zijn wortels"

Wilfried Nelles

Veel gestelde vragen

Een familie opstelling is een ruimtelijke weergave van (een deel van) het familiesysteem van de vraagsteller. Familieleden worden vertegenwoordigd door zogeheten representanten die vanuit een innerlijke beweging een plek in de ruimte innemen. Zo kan een belastende dynamiek in de familie zichtbaar worden wat veel inzicht kan geven en vaak ook een helende beweging in gang kan brengen. 

We bespreken je vraagstuk waarna er opgesteld wordt met behulp van representanten. Representanten nemen de plek in van personen uit het systeem van de vraagsteller. Dynamieken en patronen worden in het veld zichtbaar. Omdat patronen, gevoelens en gedrag vaak universeel herkenbaar zijn, kan er innerlijk ‘mee worden gedaan’ tijdens de opstelling van een ander. Representeren blijkt daarmee ook inzicht gevend en helend te zijn voor eigen vraagstukken.

• Bij onverklaarbare gevoelens van angst, boosheid, onmacht, schuld, etc.
• Bij vragen over relatie(s)
• Bij taboes in familie
• Bij (voor jou belastende) thema’s die spelen binnen je gezin of familie
• Als je het gevoel hebt veel verantwoordelijkheid te dragen, meer dan van jou is. 

Inzicht, ontspanning, ruimte, helderheid, rust, (keuze)vrijheid, vertrouwen, in eigen schoenen staan, etc.

Het nest waarin je geboren bent, heeft een bredere bedding van grootouders, ooms, tantes en voorouders. Je familie fungeert als een systeem dat invloed heeft op het welzijn en gedrag van iedereen die er deel van uitmaakt, dus ook op jou. Zo kunnen gebeurtenissen in eerdere generaties zoals ziekte, uitsluiting, vroegtijdig overlijden, abortus, misbruik, oorlog, etc., in een familie doorwerken. Dit kan zich uiten in de vorm symptomen en patronen die familieleden kunnen belasten. Soms worden deze patronen generatieslang doorgegeven. Dit voltrekt zich overigens op een volledig onbewust niveau.

Aankomende Workshops

Data & Tijden

Utrecht:
29 maart (middag)
26 april (ochtend)
24 mei (dag - samen met Nanda Maria de Bruin)
21 juni - dag

Groningen:
14 juni (dag - samen met Nanda Maria de Bruin)

Locatie

Utrecht: Studio Akasha, Bilderdijkstraat 78

Groningen: De Borghoeve, Verlengde Hereweg 187

Kosten

halve dag:
vraaginbrenger €75
representant €30
incl. koffie, thee, lekkers
hele dag:
vraaginbrenger €90
representant €40
incl. koffie, thee, lekkers (lunch graag zelf meenemen)

Begeleiding

Marieke Westerhof
~ en op 24 mei en 14 juni samen met Nanda Maria de Bruin

Wil je meedoen als vraaginbrenger of representant, of meer info?

Via de contactbutton kun je je aanmelden of contact opnemen met Marieke 

×

Hallo!

Stel mij je vraag, ik help je graag!

×