Coaching voor mensen en teams

Vind rust, vrijheid, verbinding en ontspanning

Leer voorbij angsten en patronen te kijken

Sta vrijer en ontspannener in werk en leven

Verbinding voor teams

Samenwerking gaat in essentie alleen maar over jezelf. Iedere collega is slechts een spiegel voor je. Ziet het er daar ongemakkelijk uit, dan kun je je afvragen welke oordelen je over die ander hebt – en over jezelf! Vaak houden we onszelf gevangen in gedachten over hoe de ander zou moeten zijn, doen en nalaten. Ga eens bij jezelf na; hoe reageer je (vooral van binnen) als je vindt dat de ander iets anders moet doen dan hij of zij doet? Meestal niet heel ontspannen, toch? Stroeve, ingehouden en indirecte communicatie is het gevolg. Niet bepaald een succesformule voor een ontspannen en vrije werkrelatie.

Stel dat een ontspannen samenwerking bestaat. Misschien ziet dat er zo uit:

  • Je kunt kritisch zijn op de ander én positief samen vooruitgaan
  • Je voelt je vrij om meningsverschillen te bespreken
  • Je hebt het gevoel dat een foutje gemaakt en besproken mag worden
  • Je waardeert de inbreng van je collega’s, óók als ze het doen zoals jij het nooit zou doen.

 

Willen jij en je collega’s een stap in de richting van ontspanning en meer verbinding zetten? Of ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan hieronder naar mijn workshops voor teams en leidinggevenden of neem direct contact met me op.

"Samenwerken is vrijheidskunde"

Samenwerken gaat in essentie alléén maar over jezelf

Voor een team is het recept heel eenvoudig maar meestal niet makkelijk. Samenwerken gaat wat mij betreft over elkaar vrij laten en vertrouwen, over luisteren en zien dat eenieder zijn best doet op zijn eigen unieke manier (ook al ziet het er soms wat onhandig of onprettig uit). Mijn visie en de daaruit volgende werkwijze is dat je voor je eigen geluk bij jezelf moet aankloppen en niet bij anderen of bepaalde omstandigheden. Dat je aan je eigen knoppen draait en niet aan die van de ander. Een lastig en taai klusje soms. Denk je dat jij en je teamleden wel een kijkje naar binnen willen nemen, kijk dan hieronder of bij teams naar mijn aanbod.

Ik bied geen trucjes en vaardigheden, maar help jullie elkaar – en jezelf – beter te verstaan. Soms is het behulpzaam met een systemische opstelling uit te zoomen om belemmerende patronen en dynamieken zichtbaar te maken. Of is een workshop Verbindend Luisteren de sleutel voor jullie: een sessie om te oefenen in onbevooroordeeld luisteren en delen. Dit biedt ruimte om elkaar wederzijdse steun te geven en tegelijkertijd om je eigen antwoorden te vinden. Daarmee werk je als team aan de basis van vertrouwen, de smeerolie van elk team.

"Als je alleen op de laag van het gedrag werkt, verf je een laagje vernis over een verrotte balk. Het ziet er mooi uit aan de buitenkant, maar het zal niet blijven"

Ben je leidinggevende en ben je af en toe zoekende naar je plek tenopzichte van je team of collega leidinggevenden? Wil je graag helderheid, een luisterend oor en in vertrouwen kunnen delen in een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact met me op. Of neem een kijkje bij mijn workshop Verbindend Luisteren voor leidinggevenden.

Workshop
verbindend luisteren

Voor wie werkelijk behulpzaam wil zijn.

Heidagen
begeleiden

Smeerolie aanbrengen in de raderen.

Systemische
blik op je team

Wil je uitzoomen en een oordeelloze blik op je team of organisatie?

Meld je aan voor een activiteit of neem contact met me op

Via de contactpagina kun je je aanmelden en contact met Marieke opnemen

×

Hallo!

Stel mij je vraag, ik help je graag!

×