Coaching voor mensen en teams

Vind rust, vrijheid, verbinding en ontspanning

Leer voorbij angsten en patronen te kijken

Sta vrijer en ontspannener in werk en leven

Training Faciliteren van intervisie (incompany)

Versterk je vaardigheden in het begeleiden van intervisiegroepen

Of een intervisie bijeenkomst goed verloopt, is vaak afhankelijk van de kwaliteit van de facilitator. Als je je vaardigheden in het faciliteren van intervisie wilt ontwikkelen, is deze tweedaagse training wellicht iets voor jou. De training is ook geschikt als je (eventueel samen collega’s) intervisie wilt starten binnen jullie organisatie en ‘bij toerbeurt’ facilitator zult zijn.

In het doen en ervaren zit het leren; de training is ervarings- en praktijkgericht. Tijdens de training ben je zelf onderdeel van een intervisiegroep en ga je ook een intervisieronde begeleiden. Verder behandelen we ook onderdelen:

  1. Holding space: Je leert hoe je een veilige en ondersteunende omgeving kunt creëren waarin deelnemers openlijk kunnen delen en van elkaars ervaringen kunnen leren.
  2. De kunst van helpende vragen stellen: een goede intervisie staat of valt met het stellen van open en helpende vragen. Hoe kan je jezelf en de deelnemers in de intervisie hierin vaardig maken?
  1. Intervisieconcepten en -modellen: We verkennen de basisprincipes van intervisie en introduceren verschillende modellen die je kunt gebruiken om intervisie te structureren.
  2. Facilitatorrollen en -vaardigheden: We bespreken de belangrijkste verantwoordelijkheden en vaardigheden van een intervisiefacilitator. Je krijgt inzicht in communicatietechnieken die je kunt toepassen tijdens de intervisiesessies.
  3. Procesbegeleiding: We besteden aandacht aan het structureren en begeleiden van het intervisieproces.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor professionals die betrokken (willen) zijn bij het begeleiden van intervisiegroepen. Dit kunnen trainers, coaches, teamleiders, HR-professionals, mentoren of andere professionals zijn die de waarde van intervisie erkennen en hun facilitatorvaardigheden willen verbeteren.

Duur van de training

Twee dagen

Wil je meedoen of meer info? Welkom!

Meld je aan of neem contact op met Marieke

×

Hallo!

Stel mij je vraag, ik help je graag!

×