Coaching voor mensen en teams

Vind rust, vrijheid, verbinding en ontspanning

Leer voorbij angsten en patronen te kijken

Sta vrijer en ontspannener in werk en leven

Workshop
Verbindend Luisteren

Deze workshop is bedoeld voor mensen die willen ervaren hoe krachtig luisteren kan zijn en hoe ze dat (samen) kunnen leren. De workshop wordt incompany aangeboden.

Je herkent het misschien wel: Iemand deelt met jou zijn probleem en na enkele zinnen ben jij al bezig – in je hoofd – met je antwoord. Je kunt nog net de moeite opbrengen de ander te laten uitpraten voordat jij je oordeel of advies geeft: “Weet je wat jij zou kunnen (of moeten (!) doen…?”. Het floept eruit voordat je het door hebt.

Of misschien ben je een goede luisteraar en wil je (nog) meer de kunst van werkelijk verbindend luisteren ervaren.

Vaker dan we denken vergeten we dat ieder zijn eigen beste antwoord al in zich draagt. Maar niemand anders dan jijzelf kan je werkelijk vertellen wat werkt in jouw leven. Een manier om werkelijk behulpzaam te zijn voor de ander – en onszelf, niet te vergeten – is door stil te zijn en te luisteren. Met open hart, zonder mening, zonder advies. Zonder jouw tips die het leven van de ander echt beter zullen maken (als die maar doet wat ik zeg).

Als je onbevooroordeeld luistert, geef je de ander de ruimte om open te delen. Als ik me ergens ongemakkelijk over voel of ik zit ergens mee en ik vertel erover en het mag er helemaal zijn, is dat fijn. 

Het is fijn als de ander het niet wil oplossen of ervoor wil zorgen dat ik het anders of beter kan gaan doen. Dat geeft mij ruimte om in mezelf na te gaan hoe ik wil omgaan met mezelf in deze situatie. In deze stilte, met een werkelijke luisteraar aan mijn zijde, vind ik wat aan de orde is voor mij.

Tijdens de ervaringsgerichte workshop oefenen we met:

  • Luisteren en je aanwezigheid als luisteraar.
  • Ruimte geven aan stilte.
  • In jezelf de neiging voelen om vragen te stellen, verhalen te vertellen en dat vervolgens niet te doen (of wel natuurlijk 🙂
  • Jouw gedachten herkennen die zeggen dat jij wel weet wat goed is voor de ander in die situatie.
  • Ervaren of je de ander vertrouwt in dat hij of zij de eigen antwoorden in zich heeft.
  • Als luisteraar leren van de ander.

 

Wil je als team of open groep binnen je bedrijf deze workshop doen? Dat kan! Neem contact met Marieke op voor de mogelijkheden.

Duur: 3 uur.

"Wil je gelijk of wil je geluk?"

Wil je meedoen of meer info? Welkom!

Meld je aan of neem contact op met Marieke

×

Hallo!

Stel mij je vraag, ik help je graag!

×